Preskoči na glavno vsebino

10. dan - 13. 2. 2019



Pozdravljeni 😊
Danes smo jutro pričeli s skupnim zajtrkom in kavo. Nato pa smo se vsak po svoje odpravili do svojega delovnega mesta. Izdelovali smo razne torte, piškote in rolade.
Veselimo pa se jutrišnega dne, saj bomo izdelovali naše tradicionalne sladice. Pripravili bomo listnato testo iz katerega bomo izdelali kremne rezine. Naredili bomo tudi orehovo potico ter prekmursko gibanico.
Po končani praksi smo se odpravili na kratek izlet do zelo znanega mesta, kjer so snemali risanko Popeye.
Lep pozdrav od vseh nas.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

11. Dan 14.2.2019

Pozdrav, kot ponavadi smo zjutraj zgodaj vstali ter skupaj pojedli zajtrk, nato pa smo odšli na svoja delovna mesta. V Maypolu sta punci izdelovali Pinjolate. To je tradicionalna Malteška sladica, ki se izdeluje v času karnevalov. V Xara Palace pa sta izdelovala piškotne podlage za torte. V Danish bakery pa smo danes pakirali in izdelovali piškote.  Proti večeru pa smo se odločili za en kratek sprehod do glavnega mesta Vallette. Za večer pa si bomo pripravili okusne palačinke😁. Lep pozdrav od vseh nas.

8. dan - 11.2.2019

Pozdravljeni,🌊🌊 danes smo dan začeli zgodaj zjutraj ,kot ponavadi z zajterkom in se nato odpravili vsak na svoje delovno mesto. V Mayople sva Dominika in Manca izdelovale sladice za valentinovo: profiterole z višnjevo kremo, eklerje, jagodni chescake... V Xsara palace sta Luka in učiteljica Andreja pripravljala piškotno dno in izdelovala chescake. V Danish Bakeri pa so dekleta izdelovala mavrične torte in chescake. Ko smo vsi prispeli domov smo skupaj skuhali večerjo in si ogledali film. Lep pozdrav od vseh iz Malte🙂

NAUČILI SMO SE

V štirinajstih dneh na Malti smo se naučili: podrobno smo spoznali njihovo kulturo in ugotovili, da so ljudje zelo prijazni, prav tako pa so tudi zelo verni. Na otoku je več kot 300 cerkva. Zanimivo nam je bilo tudi to, da so se pogosto pred vožnjo z avtobusom tudi prekrižali spoznali smo njihovo tradicionalno sladico - pinjolato in okusili smo tudi njihove sadeže, kot sta kaktusova figa in custard apple v slaščičarnah izdelujejo drugačne sladice, kot smo jih navajeni v Sloveniji. Torte so pretežno sestavljene iz biskvitov, ki jih ne sočijo. Polnjene so samo s smetano, industrijsko pripravljenimi kremami, marmelado ali čokolado. pogosto uporabljajo mandlje, druge oreščke, kandirano sadje in citruse, sladice vsebujejo veliko sladkorja, saj je temperatura ozračja visoka in posledično se sladice manj kvarijo da imajo nižje higienske standarde kot v Sloveniji Maltežani vozijo po levi strani in uporabljajo predvsem podhode pod cestami ogledali smo si veliko naravnih zn...