Preskoči na glavno vsebino

1. dan- 4.2.2019

V nedeljo, 3.2.2019 smo varno in mirno leteli iz Treviza do letališča na Malti.V večirnih urah smo prispeli  do apartmaja vendar smo po poti opazil, da Maltežani vozijo po levi strani cestišča. Nato smo se namestili in igrali družabne igre in odšli spat.
Danes smo zjutraj imeli sestanek v glavnem mestu Valletti,nato pa smo se odpeljali do vseh delovnih mest, kjer smo se sestali z delodajalci. Po poti smo si lahko ogledovali arhitehturo mesta.
Ker v stanovanju nimamo wfi-ja smo se v večernih urah družili ob skodelici  čaja v čajnici.
Prijeten pozdrav od vseh nas🙂


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

8. dan - 11.2.2019

Pozdravljeni,🌊🌊 danes smo dan začeli zgodaj zjutraj ,kot ponavadi z zajterkom in se nato odpravili vsak na svoje delovno mesto. V Mayople sva Dominika in Manca izdelovale sladice za valentinovo: profiterole z višnjevo kremo, eklerje, jagodni chescake... V Xsara palace sta Luka in učiteljica Andreja pripravljala piškotno dno in izdelovala chescake. V Danish Bakeri pa so dekleta izdelovala mavrične torte in chescake. Ko smo vsi prispeli domov smo skupaj skuhali večerjo in si ogledali film. Lep pozdrav od vseh iz Malte🙂

NAUČILI SMO SE

V štirinajstih dneh na Malti smo se naučili: podrobno smo spoznali njihovo kulturo in ugotovili, da so ljudje zelo prijazni, prav tako pa so tudi zelo verni. Na otoku je več kot 300 cerkva. Zanimivo nam je bilo tudi to, da so se pogosto pred vožnjo z avtobusom tudi prekrižali spoznali smo njihovo tradicionalno sladico - pinjolato in okusili smo tudi njihove sadeže, kot sta kaktusova figa in custard apple v slaščičarnah izdelujejo drugačne sladice, kot smo jih navajeni v Sloveniji. Torte so pretežno sestavljene iz biskvitov, ki jih ne sočijo. Polnjene so samo s smetano, industrijsko pripravljenimi kremami, marmelado ali čokolado. pogosto uporabljajo mandlje, druge oreščke, kandirano sadje in citruse, sladice vsebujejo veliko sladkorja, saj je temperatura ozračja visoka in posledično se sladice manj kvarijo da imajo nižje higienske standarde kot v Sloveniji Maltežani vozijo po levi strani in uporabljajo predvsem podhode pod cestami ogledali smo si veliko naravnih zn...

11. Dan 14.2.2019

Pozdrav, kot ponavadi smo zjutraj zgodaj vstali ter skupaj pojedli zajtrk, nato pa smo odšli na svoja delovna mesta. V Maypolu sta punci izdelovali Pinjolate. To je tradicionalna Malteška sladica, ki se izdeluje v času karnevalov. V Xara Palace pa sta izdelovala piškotne podlage za torte. V Danish bakery pa smo danes pakirali in izdelovali piškote.  Proti večeru pa smo se odločili za en kratek sprehod do glavnega mesta Vallette. Za večer pa si bomo pripravili okusne palačinke😁. Lep pozdrav od vseh nas.