V štirinajstih dneh na Malti smo se naučili:
- podrobno smo spoznali njihovo kulturo in ugotovili, da so ljudje zelo prijazni, prav tako pa so tudi zelo verni. Na otoku je več kot 300 cerkva. Zanimivo nam je bilo tudi to, da so se pogosto pred vožnjo z avtobusom tudi prekrižali
- spoznali smo njihovo tradicionalno sladico - pinjolato in okusili smo tudi njihove sadeže, kot sta kaktusova figa in custard apple
- v slaščičarnah izdelujejo drugačne sladice, kot smo jih navajeni v Sloveniji. Torte so pretežno sestavljene iz biskvitov, ki jih ne sočijo. Polnjene so samo s smetano, industrijsko pripravljenimi kremami, marmelado ali čokolado.
- pogosto uporabljajo mandlje, druge oreščke, kandirano sadje in citruse, sladice vsebujejo veliko sladkorja, saj je temperatura ozračja visoka in posledično se sladice manj kvarijo
- da imajo nižje higienske standarde kot v Sloveniji
- Maltežani vozijo po levi strani in uporabljajo predvsem podhode pod cestami
- ogledali smo si veliko naravnih znamenitosti in ugotovili, da je Malta zelo lep otok z prečudovito naravo
- spoznali smo tudi zgodovino Malte z ogledi raznih muzejev
- družili pa smo se tudi z novim prijateljem iz Nemčije, ki je ravno tako bil istočasno na izmenjavi
Komentarji
Objavite komentar