Preskoči na glavno vsebino

NAUČILI SMO SE

V štirinajstih dneh na Malti smo se naučili:
  • podrobno smo spoznali njihovo kulturo in ugotovili, da so ljudje zelo prijazni, prav tako pa so tudi zelo verni. Na otoku je več kot 300 cerkva. Zanimivo nam je bilo tudi to, da so se pogosto pred vožnjo z avtobusom tudi prekrižali
  • spoznali smo njihovo tradicionalno sladico - pinjolato in okusili smo tudi njihove sadeže, kot sta kaktusova figa in custard apple

  • v slaščičarnah izdelujejo drugačne sladice, kot smo jih navajeni v Sloveniji. Torte so pretežno sestavljene iz biskvitov, ki jih ne sočijo. Polnjene so samo s smetano, industrijsko pripravljenimi kremami, marmelado ali čokolado.
  • pogosto uporabljajo mandlje, druge oreščke, kandirano sadje in citruse, sladice vsebujejo veliko sladkorja, saj je temperatura ozračja visoka in posledično se sladice manj kvarijo
  • da imajo nižje higienske standarde kot v Sloveniji
  • Maltežani vozijo po levi strani in uporabljajo predvsem podhode pod cestami
  • ogledali smo si veliko naravnih znamenitosti in ugotovili, da je Malta zelo lep otok z prečudovito naravo
  • spoznali smo tudi zgodovino Malte z ogledi raznih muzejev
  • družili pa smo se tudi z novim prijateljem iz Nemčije, ki je ravno tako bil istočasno na izmenjavi

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

12. dan - 15.2.2019

Pozdravljeni🇲🇹 po zgodnjem skupinem zajterku smo se odpravili na delovna mesta. V Meypolu smo danes ponovno dekorirali Pinjolate, to je tradicionalna Malteška sladica. V Xara palace so izdelovali torte z skutinim nadevom in kandiranim sadjem in mamine torte. V Danish backery pa so danes izdelovale slovensko potico, ker pa niso imeli orehov so pripravili nadev iz Malteških surovin in sicer iz mandeljev, cimeta in citrusov. Pošiljamo vam tople pozdrave iz Malte🇲🇹

8. dan - 11.2.2019

Pozdravljeni,🌊🌊 danes smo dan začeli zgodaj zjutraj ,kot ponavadi z zajterkom in se nato odpravili vsak na svoje delovno mesto. V Mayople sva Dominika in Manca izdelovale sladice za valentinovo: profiterole z višnjevo kremo, eklerje, jagodni chescake... V Xsara palace sta Luka in učiteljica Andreja pripravljala piškotno dno in izdelovala chescake. V Danish Bakeri pa so dekleta izdelovala mavrične torte in chescake. Ko smo vsi prispeli domov smo skupaj skuhali večerjo in si ogledali film. Lep pozdrav od vseh iz Malte🙂

13.dan - 16.02.2019

Pozdravljeni, danes se izteka predzadnji dan, ki ga preživlajmo na Malti. Zato smo se danes odpravili na izlet po jugžnem delu Malte. Ogledali smo si ribiško vas, templje, modro jamo in Ghar Dalam jamo in muzej.  Za zahvalo profesorici  smo ji kupili cinnamon bun z nutelo. Vsi se že veselimo vrnitve domov in veseli smo, da smo skupaj doživeli novo dogodivščino. Vsi pa se vam iskreno zahvaljujemo, da ste nas spremljali in brali naš blog. Zahvaljujemo pa se tudi BIC Ljubljana, Živiljski šoli in organizaciji Erazmus+, da ste nam dali možnost, da smo odšli na Malto in doživeli novo izkušnjo. Hvala :) Še zadnjič pa Lep pozdrav iz prelepe Malte