Preskoči na glavno vsebino

5.Dan 8.9.

Ojla😊
Danes smo se kot ponavadi vsi odpravili na svoja delovna mesta. Punce v Danish bakery smo delale Red velvet biskit, limonin cheesecake in Sicilijansko torto za zvečer pa smo se odločili, da se bomo po dobri večerji (Cury s pišcancem in kuhan riž) sprehodili po obali.
Pa en lep pozdrav iz tople Malte☺


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

12. dan - 15.2.2019

Pozdravljeni🇲🇹 po zgodnjem skupinem zajterku smo se odpravili na delovna mesta. V Meypolu smo danes ponovno dekorirali Pinjolate, to je tradicionalna Malteška sladica. V Xara palace so izdelovali torte z skutinim nadevom in kandiranim sadjem in mamine torte. V Danish backery pa so danes izdelovale slovensko potico, ker pa niso imeli orehov so pripravili nadev iz Malteških surovin in sicer iz mandeljev, cimeta in citrusov. Pošiljamo vam tople pozdrave iz Malte🇲🇹

8. dan - 11.2.2019

Pozdravljeni,🌊🌊 danes smo dan začeli zgodaj zjutraj ,kot ponavadi z zajterkom in se nato odpravili vsak na svoje delovno mesto. V Mayople sva Dominika in Manca izdelovale sladice za valentinovo: profiterole z višnjevo kremo, eklerje, jagodni chescake... V Xsara palace sta Luka in učiteljica Andreja pripravljala piškotno dno in izdelovala chescake. V Danish Bakeri pa so dekleta izdelovala mavrične torte in chescake. Ko smo vsi prispeli domov smo skupaj skuhali večerjo in si ogledali film. Lep pozdrav od vseh iz Malte🙂

NAUČILI SMO SE

V štirinajstih dneh na Malti smo se naučili: podrobno smo spoznali njihovo kulturo in ugotovili, da so ljudje zelo prijazni, prav tako pa so tudi zelo verni. Na otoku je več kot 300 cerkva. Zanimivo nam je bilo tudi to, da so se pogosto pred vožnjo z avtobusom tudi prekrižali spoznali smo njihovo tradicionalno sladico - pinjolato in okusili smo tudi njihove sadeže, kot sta kaktusova figa in custard apple v slaščičarnah izdelujejo drugačne sladice, kot smo jih navajeni v Sloveniji. Torte so pretežno sestavljene iz biskvitov, ki jih ne sočijo. Polnjene so samo s smetano, industrijsko pripravljenimi kremami, marmelado ali čokolado. pogosto uporabljajo mandlje, druge oreščke, kandirano sadje in citruse, sladice vsebujejo veliko sladkorja, saj je temperatura ozračja visoka in posledično se sladice manj kvarijo da imajo nižje higienske standarde kot v Sloveniji Maltežani vozijo po levi strani in uporabljajo predvsem podhode pod cestami ogledali smo si veliko naravnih zn